Jak správně čistit a pečovat o podlahy SimpleJack

Čištění podlah SimpleJack probíhá podobně jako jejich pokládka – snadno a rychle! Stačí sáhnout po tom správném vybavení a jste připraveni. V článku zmiňujeme čistící prostředky FortecleanDr. Schutz, protože ty máme dlouhodobě odzkoušené, a víme, že na naše podlahy zkrátka fungují.

čištění podlahy SimpleJack

Používání vhodných prostředků pro ošetření a údržbu je nutné k zachování kvality a životnosti podlahové krytiny.

Nejprve si ale ujasněme základy!

Jak často čistit?

Jednoduchá otázka, na kterou má každý jinou odpověď. Frekvence čištění záleží samozřejmě na frekvenci a intenzitě provozu.  Rozhodně doporučujeme čistit podlahu pravidelně, nejlépe jednou týdně.

TIP: Pokud při rutinním čištění použijete čistící přípravek ForteClean Daily Cleaner, zanecháte na své podlaze jemný voskový filtr, který bude působit jako dlouhodobá povrchová ochrana.

Co si k čištění pořídit?

Pokud se čištění nedaří, je to obvykle vina špatně zvoleného čistícího prostředku, nikoliv vlastnost podlahy. Se správným čističem vám úklid půjde jako po másle. Právě proto doporučujeme přípravky od lety odzkoušeného výrobce Dr. Schutz.

  • Generální a hloubkové čištění – Přípravek ForteClean Intense Cleaner odstraní zažranou špínu i staré ochranné nátěry. Smíchejte ho s doporučeným množstvím vody, naneste a nechte ho 10-15 minut působit. Poté podlahu vydrhněte kartáčem nebo čistícím strojem, omyjte ji vodou a máte hotovo!
  • Pravidelná údržba – Již zmiňovaný prostředek ForteClean Daily Cleaner je ideální pro rutinní (klidně i každodenní) úklid. Nepění a nezanechává šmouhy a jak už bylo řečeno, pokryje dlaždice ochranným filmem, který nějakou dobu vydrží.
  • Speciální povrchy – Specifické podlahy obvykle vyžadují specifickou údržbu. Pro lakované povrchy použijte speciální PU čistič, pro ESD dlaždice pak samozřejmě jedině čistič ESD.
  • Lokální čištění – Pokud potřebujete jednorázově vyčistit skvrny od jídla, pití, asfaltu apod., použijte odstraňovač skvrn Elatex.

Čím to půjde nejlíp?

https://www.simplejack.cz/user/documents/upload/obrázky/články/cisteni_vinylove-zatezove-podlahy.png

Důležité také je, jakým nástrojem budete podlahu čistit. Nevhodně zvolené náčiní totiž může dlaždice poškodit. Proto doporučujeme výhradně čistící talíř s kartáčky červené barvy. Talíře dokáží odstranit špínu i z výrazných dezénů, a to mnohem lépe než například čistící válce.

Co se zabarvením od pneumatik?

Některé typy pneumatik a kol mohou časem vytvořit na dlaždicích skvrny. Dochází k tomu následkem chemické reakce závislé na složení jak pneumatiky, tak podlahy. Skvrna má hnědou barvu a není proto tak viditelná na tmavších dlaždicích (tmavě šedá, černá). Jako prevenci doporučujeme dvousložkový polyuretanový uzavírací nátěr proti obarvování a skvrnám (např. Dr. Schutz Anticolor).

Tip:

Pro udržení optimálního stavu podlahy SimpleJack na ni můžete nanést speciální polyuretanový lak, který dlaždice ochrání a usnadní tak jejich další údržbu.